Vrei un Laptop nou? Cum sa il alegi?


Procesorul (CPU) – “inima” sistemului.

Viteza CPU si numarul de procesoare este cea mai importanta caracteristica de care trebuie sa tineti cont in alegerea unui laptop. In conditiile in care sistemele de operare, aplicatiile sau jocurile se dezvolta acum foarte rapid, riscati ca laptopul sa fie depasit moral intr-un termen foarte scurt de la achizitie.

Pe scurt: Evitati procesoarele low-cost de tip Celeron/DualCore. Alegeti un procesor de tip Intel I3/I5/I7/ AMD Ryzen 3, 5, 7.

Motivul pentru care se justifica investitia intr-un sistem mai bun, este ca softurile evolueaza cu timpul, se imbunatesc, se updateaza  si astfel necesita putere de procesare din ce in ce mai mare. Un sistem ieftin il vom putea folosi 2-3 ani, pe cand un sistem mai scump, mai bun chiar si 10 ani.

Memoria RAM poate incetini sistemul daca este prea mica. 8 GB Ram sunt un minim necesar recomandat.

Atunci cand este posibil, achizitionati laptopul cu SSD sau inlocuiti hard disk-ul cu un SSD. Diferenta intre un SSD si un HDD obisnuit este viteza de scriere/citire. Viteza medie de scriere/citire a unui HDD este de 30-50 MB/s iar cea a unui SSD este de 300-3500 MB/s asadar de minim 10 ori mai mare. Aceasta se traduce prin incarcarea mai rapida a sistemului de operare sau aplicatiilor. SSD-urile prezinta si riscuri atunci cand se defecteaza. Pentru recuperarea datelor necesita tehnici si programe specializate si un cost pe masura. 

Evitati sa faceti update al sistemului de operare. Acesta va stresa procesorul si unitatea de stocare si Windows-ul va ocupa mai mult spatiu pe partitia pe care se afla sistemul de operare. In unele cazuri update-urile au generat erori ale sistemul de operare facand sistemul si aplicatiile de nefolosit, necesitand reinstalarea sistemului de operare. Aceeasi problema se poate intalni daca sistemul este oprit in mijlocul updatarii. O instalare curata este recomandata in locul updatarii.

Atentie mare se recomanda si la alegerea unui antivirus. Sistemul de operare Windows detine un antivirus integrat inca de la versiunea Windows 7. Ultimele editii de Windows 10 poseda niste setari si un antivirus bine optimizat pentru acest sistem facand inutila si chiar periculoasa inlocuirea antivirusului integrat.

Atunci cand antivirusul incetineste semnificativ sistemul, se recomanda inlocuirea lui cu solutii de tip sandbox. (Windows Sandbox, sandboxie, deepfreeze) sau chiar un antivirus portabil, deci neinstalat in sistem, luand spre scanare doar fisierele pe care le descarcam. O alta solutie ar fi un antivirus integrat ca plugin in browser.

Evitati sa achizitionati un sistem resigilat, care a stat pe raft in showroom chiar daca e ultimul si la un pret redus! Stand pe raft poate acumula foarte mult praf in radiator/cooler/sursa, in plus sistemul probabil a functionat luni intregi, zi de zi.

Trebuie sa acordam atentie si altor componente cum ar fi display-ul. Cu o frecventa de peste 120hz imaginea este mai fluida, latenta va fi mai scazuta, avand un timp de raspuns mai rapid fiind mai placut si mai sanatos pentru ochi.

Nu in ultimul rand alegeti laptopul de pe un agregator de preturi, (compari.ro, shopmania.ro, price.ro, emag.ro) care va permite sa selectati cel mai bun raport pret/calitate.

Daca ai intrebari sau nelamuriri legate de acest articol ne poti contacta pe email: contact@it-boss.ro

 

 

Instalare Windows

Service Calculatoare

Mentenanta IT

Asistenta si Consultanta

Instalare Windows 10, 8.1, 7

Instalam sisteme de operare Windows 10, Windows 8.1 si Windows 7 sau Linux la sediul nostru sau domiciliul clientului, la preturi accesibile.

Instalarea sistemului de operare include:
– Instalarea completa a driverelor
– Antivirus + Firewall
– Garantie 30 de zile
– Salvarea si protectia datelor personale
– Securizarea si configurarea sistemului instalat
– Copie de siguranta (backup, system restore)
– Instalarea de programe la cerere si initiere operare
– Consultanta – recomandare de produse IT Servicii incluse gratuit: diagnoza, optimizari, consiliere IT, deplasare la domiciliu.

iT-Boss Computer Service

str. Grivitei 22, Brasov

Memorii Laptop DDR4 4GB 8GB 3200MHz

ddr4 8gb 3200 memorie laptop brasov

Memorii laptop diverse modele zilnic pe stoc. 

DDR4 4GB/8GB RAM 3200MHz KINGSTON/ADATA/CRUCIAL

Componentele se folosesc doar in service la upgrade. 

Vezi preturi

 

Solid-State Drive (SSD) ADATA SU650, 240GB, SATA3, 2.5″

PRET: 150 RON

SSD-ul SU650 implementeaza 3D NAND Flash si un controler de mare viteza, oferind capacitati de pana la 960 GB. Ofera performante de citire / scriere de pana la 520/450MB/s si o fiabilitate mai mare decat SSD-urile ND 2D. SU650 dispune de caching SLC si tehnologii avansate de corectare a erorilor pentru a asigura performanta si integritatea optimizata a datelor. Pentru cei care doresc sa experimenteze un upgrade clar al PC-ului, SU650 este o alegere excelenta, cu un raport excelent cost-performanta

3D NAND intr-un upgrade usor pentru computer

Cu 3D NAND Flash, SU650 ofera eficienta mai mare si fiabilitate crescuta comparativ cu SSD-urile ND 2D cu un raport cost-performanta imbunatatit

PERFORMANTE MAI RAPIDE

Algoritmul inteligent de memorie in cache SLC permite memorie NAND Flash sa functioneze in modul celular la un singur nivel si creste performanta, contribuind la sustinerea vitezei maxime de citire / scriere SU650 pana la 520 / 450MB pe secunda pentru o pornire, transfer de fisiere si descarcari mai simple.

COD AVANSAT DE CORECTARE A ERORILOR

Cu ajutorul tehnologiei ECC (cod de corectie a erorilor), SU650 poate detecta si remedia erorile pentru a asigura integritatea datelor si a ajuta la prelungirea duratei de viata a SSD MTBF-ul sau (timpul mediu intre esecuri) este de pana la 2 milioane de ore, sau cu 25% mai mult decat 2D SSD-uri NAND.

MAI DUR, MAI LINISTIT SI MAI FIABIL

Nu exista componente mecanice in interiorul SSD-urilor, astfel incat acestea depasesc HDD-urile traditionale cu rezistenta mai mare la soc, vibratii (1500G / 0.5ms) si temperaturi extreme (0 ° C-70 ° C). De asemenea, sunt complet tacuti si consuma foarte putina energie, protejand mai bine datele dvs.

SOFTWARE PROPRIETAR – SSD TOOLBOX AND MIGRATION UTILITY

Fiecare achizitie SU650 se califica pentru descarcari gratuite de ADATA SSD Toolbox si Migration Utility. Boxa de instrumente SSD permite utilizatorilor sa monitorizeze si sa gestioneze SU650, cu starea de actionare, nivelul de uzura si informatiile de viata. Utilitatea pentru migrare este utila in special pentru utilizatorii care fac trecerea de la HDD la SSD, deoarece este proiectata pentru o copie de rezerva simpla si rapida si migrarea continutului de unitati intregi, inclusiv sistemul de operare.

Clonare Windows 10 pe SSD

Clonare hard disk cu Windows 10 pe SSD. Mutare Windows pe SSD.

Daca vrei sa muti toate datele de pe hardul vechi pe noul SSD fara sa reinstalezi Windows-ul si toate programele sau jocurile atunci alege serviciul de clonare a hardului.

Pret: 150-250. Durata: 2-4 ore.

Programeaza aici vizita in service.

Instalare Windows 10 pe MacBook Air

Instalare Windows 10 cu drivere, Office, programe si Antivirus pe MacBook Air.

Instalare Windows 11 in Brasov

instalare windows 11

Efectuam instalare Windows 11 curata pe sistem vechi sau laptop nou.
Windows 11 se poate instala si pe sistemele mai vechi, fara TPM 2.0, dar este recomandat ca sistemul sa aiba macar 4gb ram si SSD.
Pret: 100-150 ron.

Vezi mai multe despre Instalarea Windows 11
Contact: https://it-boss.ro/contacteaza-echipa-it-boss-computer-service-brasov/

Licenta Windows 10 / Cheie Activare Windows 10

Licenta Windows 10 Home / Pro

Aceasta licenta este Retail (varianta comerciala fara restrictii).

Se poate instala pe un calculator nou care nu are sistem de operare sau pe unul care a mai avut sistem de operare.

Poate fi mutata pe alt calculator (singura conditie este sa fie dezinstalata de pe vechiul calculator).

Utilizarea unui cont Microsoft in Windows va permite sa asociati licenta din Windows cu contul dvs. si sa deveniti proprietarul de drept al licentei respective.

Licenta digitala numita si licenta electronica (Activation Key) se activeaza la sediul nostru.

Pret cheie activare Windows 10: 50 Ron.

 

iT-Boss Computer Service

str. Griviței 22, Brașov

iT-Boss Computer Service

str. Grivitei 22, Brasov

Instalare Mac OS in Brasov

Instalare Mac Os Catalina / Mojave / High Sierra in Brașov.
Upgrade componente Macbook si Imac.
Curatare de praf, schimbare pasta termo.

Servicii IT in Brasov cu plata prin Revolut, Bitcoin, Etherium

Reparatii calculatoare, instalare Windows, service laptopuri, curatare laptop de praf, de astazi toate serviciile IT se pot achita si prin Bitcoin, Etherium, PayPal si Revolut.

Instalare Windows Brasov, Instalare rapida Windows 10, Instalare Windows pe laptop nou

Instalare Windows 10 rapida in Brasov. Instalarea sistemului de operare Windows 10 contine toate driverele placii de baza, pachetul Office 2010,  Chrome, Firefox, Skype, Antivirus, PDF reader si ultimele update-uri stabile.

instalare windows 10, instalare windows 10 brasov, instalare windows brasov

Instalare Linux in Brasov – Ubuntu, Endless, Linux Mint

O solutie pentru imbunatatirea performantei laptopurilor vechi este instalarea unui sistem de operare Linux (Ubuntu, Endless, Mint, …)

Pret 70 RON. Durata: 1 ora.

Instalare Windows 10 rapida, cu toate driverele incluse pachetul Office, Antivirus, Pdf Reader, Chrome, Firefox, Vlc, Java

Instalare Windows 10 rapida, cu toate driverele incluse pachetul Office, Antivirus, Pdf Reader, Chrome, Firefox, Vlc, Java

Durata 30 min.

Pret: 100 ron.

Instalare Windows 10 pe laptop nou.

Instalare Windows 10 cu toate driverele incluse, optimizare, pachetul Office, Chrome, Firefox, Antivirus, Acrobat Reader, Adobe Flash

Preț: 100 ron.

Garantie 30 de zile.

iT-Boss Computer Service Brasov

Tel 0744978757